Alig találnak gazdára a Kéz a Mancsért Egyesület befogadott állatai

Megosztás

Emiatt viszont gyakorlatilag nincs több szabad helyük, pedig naponta kapnak megkereséseket bajba jutott állatokról.

A Kéz a Mancsért Egyesület egy 2012-ben alapított civil állatvédő szervezet, amely Szolnokon Jász-Nagykun-Szolnok megyében működik. Az elmúlt hetekben viszont többször jelezték a Facebook-oldalukon, hogy gyakorlatilag nincs több szabad helyük, mivel alig találnak gazdára a kutyák és macskák.

“Segítsetek megosztásokkal, kérünk benneteket, mert egyszerűen nincs több szabad hely és nincsenek gazdisodások sem. Nulla érdeklődés, alig kapnak megosztást kutyáink és cicáink, cserébe napi szintű bejelentések hada, hogy itt van egy állat bajban, ott van bajban, mentsük meg stb. Amíg nem gazdisodnak, addig nem tudunk segíteni!” – írják az alább is látható bejegyzésben.

“Ha lennének megosztások, talán eljutna a jó helyre is, talán lennének gazdi jelöltek is! Van nálunk mindenféle, idős, vak, egyke kutyának való, jó jelző, bicebóca, alacsony, tömzsi, nagy és kistestű, kölyök és felnőtt, fekete, tarka.”

A Kéz a Mancsért Egyesület Facebook-oldala és honlapja valóban folyamatosan frissül újabb és újabb befogadható kutyákkal és macskákkal. Mint azt hangsúlyozzák, az Egyesület nem rendelkezik saját telephellyel, ezért folyamatosan várják ideiglenes befogadók jelentkezését.

“Mentett kutyáinkat ideiglenes befogadóknál, családoknál helyezzük el. Kutyáink orvosi költségét egyesületünk vállalja és eledelt is biztosítunk, befogadóinknak “csak” helyet és törődést kell adni kutyusaink számára, amíg gazdit találunk nekik. Székhelyünk szolnoki, de megyei szinten próbálunk segíteni a bajba jutott állatoknak!” – fogalmaznak a honlapjukon.

A weboldalon és a friss Facebook-posztok között az Egyesület számlaadatait is megtalálhatjuk, ha segíteni akarjunk a munkájukban.

Kapcsolódó cikkek